Hitta orten

Hihi, mami ringde nyss mitt i frukosten.

Mami "Hej! Vet du vad vi ska göra idag? Vi kommer och hämtar dig sen leker vi "hitta orten". Det vill säga att du, Julia och Lydia ska köra till orten som jag och pappa ger er ledtrådar att åka till!"
Jag "Okej? Det blir...kul?"

Så får se var dagen slutar... Bastubadet igår var så uppfriskande/nedstressande (något för varje lördag?) Prövade även på afrikansk dans och aaousch mitt ass känns av idag! ;)

Kallt

Det är kallt idag, inte-möjligt-att-motionera-kallt (-20grader). Så blir till att ta det lugnt med en tekopp och invänta att klockan ska bli 14.00. Då åker systrarna på hälsodag med bastu, peeling och inpackning.

Storebror kom som sagt igår, trodde att vi skulle göra så mycket...Men blev så vi tryckte godis och såg true blood, det var sååå gott tack Julls! Han åker tråkigt nog in till stan redan idag för att medverka i kusins inflyttningsfest (är faktiskt lite sugen att hänga på, men skall tygla mig!)

Oooh ser nu att det bara är -18grader! Bara åtta kvar till mänsklig temperatur alltså.

Hoppas alla får en trevlig dag :)

Förstår innebörden av ordet "jobb"

Köra hit, stressa dit, hämta där, bussolycka på E4, käka snabbt, torka skum farbrors sprutande blod och storljuga för B (allt för min bror ;) = En helt vanlig dag på jobbet

Den hårda skolan utspelas i taxin:

Jen "Titta här, A! Visst är det ett fint halsband jag gjort?!"
A "...Ööh...Nej"
Jen "... Tänkte att du A kunde få det av mig...Har gjort det bara till Dig!"
A "Det var fult, det vill jag VERKLIGEN INTE HA!"

Förskoleförälskelsen vill inte ge med sig... Fortsättning följer.

Långdag

Det är en lååångdag idag.

  • Skjutsade skolbarnen (dock inte mina vanliga, så var något nytt)
  • Åkte till stan till sjukhuset, lastade av.
  • Väntade på retur, fick en handikapp (till ånäset, "toppen" tänkte jag)
  • Inom de 3minuterna då jag försökte köra runt en trasig buss, ta beställnig på två yttligare passagerare, akta polisen och hitta dit jag skulle...Så körde jag fel, 3ggr!
  • Hittade inte tanten jag sökte, men den andra gubben!
  • Följer hans beskrivning, fastnar i en återvändsgränd, får backa upp (för de som inte vet så har det snöat och blåst i två dagar, körde som tur var inte fast)
  • Parkera, söka tant, gå fort igen hela sjukhuset (fortare än de stressade doktorerna med sparkcykel, dvs extremt fort!)
  • Tillbaka där jag började i centralhallen, där var min andra gubbe jag skulle ha, men ingen tant?! (gubbe2 kunde inte gå lika fort som jag, så lovade att vara tillbaka om 5min. Vilket jag visste var helt omöjligt)
  • Få beskrivning till tanten. SPRINGA igenom sjukhuset, in i taxin, på med värmen (gubben var ju nästan blå) köra vidare.
  • Hitta rätt gata, rätt hus och en sur tant. Emmy" Hej! Förlåt att jag är sen." Tant "...Mmmhm..."
  • Lasta, till centralhall, hitta gubbe2. Köra hemmåt.
Att lasta dessa tre personer tog 60minuter, jag tycker inte om drivor,  gillar INTE lasaretts "logiska" uppbyggnad. Men framför allt hatar jag min mobil som har stört mig hela dag!! (Nu ska tilläggas att dagen inte är slut, ska skjutsa 2tanter till, hoppas verkligen att de är på plats!) Ooooh, i skrivande stund ringer mobilen, blir INTE glad. Chefen; "Det blir ingen körning för dig nu, så du kan äta i lugn och ro!"

Tack, får bli första lugna måltiden idag...


Storm!

Det blåser för de som inte tagit sig ut idag, det blåser sjuktmycket! Då man kör in och hämtar ett skolbarn, lastar, vänder och skall köra ut. Ja, då har det redan drevat igen! Har inte lyckats köra fast (såsom Ove, stackarn fick skotta fram sin taxi...500m!) inte än ialla fall...


Löndag

Det blev ingen Bambi igår, tyvärr. Istället stortbyamöte!

Det var kul att se så många olika personligheter på en och samma gång. Mötet handlade om "Flarkendagen" som visst skall ordnas i år. 24Juli bär det av, och som det lät igår så blir det bla; kobingo, brödbakning, fikaservering, loppis, tipsrunda, bildspel om flarkens historia, allsång och som avslutning pub på folketshus. Så där har vi nått att se fram emot!

Tog en joggingrunda, sen kom Julls och det blev sista (avsnittet som vi har hemma S2E3) ojojoj, vill inte att det skulle ta slut men vilket det gjorde ändå... Så får gulla med brorsan om de 3 andra :D

Ikväll så kom Frida och Felicia förbi och hon klippte sig. Sen klippte Felicia även mig och färgade håret brunt/rosa. Men hon blev inte riktigt nöjd så hon färgade om håret till blått/grönt. Men hon kände att någonting inte var rätt... Så i slutändan så förblev jag blond, vilket jag är evigt tacksam för! ;)

Söndag

Var på firmafest igår med 3-rätters middag och revy. Mycket trevligt, var hemma 23.00 och gick direkt till sängen. Skönt att vara utvilad på en söndag!

Så nu på morgonen tog jag en långpromenad och sitter nu med en välförtjänd frukost. Hittar jag bara ett par skridskor så blir det bambi på hal is :)

Vilket självförtroende

Hade en skolskjuts med endast ett barn idag, då jag lärde mig följande:

Jag "Jaha, J. Skönt att ha helg nu?"

J "Nää..."

Jag "Okej? Men visst går du i trean, Ni har inte lärt Er något intressant idag då?"

J "Jag ska tala om en sak för dig, Emmy. I ettan så kunde man ingenting, inte ens läs... Och i tvåan kunde man liiiiite mer, men jag hade inte lärt mig att skriva... Och nu i trean, då kan jag ALLT! Men måste fortsätta gå skola ända till nian har mamma sagt, visst förstår du problemet?!"

Snacka om att det blir lång väntan för denna redan fullärda kille ;)

21 Januari

Har jobbat halvdag idag. Inget speciellt som hänt, tyvärr! Men håller tummarna inför morgondagen, då ska det skrattas och käkas punschrullar hos Matilda.

Sedan på lördag så är det firmafest med Kålabodabuss i Skellefteå, hoppas på att lyckas dra med gubbarna att dansa efter middagen och teatern! He he he :D


19 Januari

Har jobbat och stått i, men fick nyss en välförtjänt massage (och fick höra att det inte är fel på mina muskler, bara att de inte är riktigt stretchade...Nähäää?!) :P

Annars har det inte hänt mycket idag, ska kila iväg och se P3 Guldgalan nu!

Förvirrad?

Var och hälsade på Matilda B ikväll (gick själv, för Matilda var för lat... ) Mycket trevligt bestämde att vi ska käka ostkrokar, godis, dricka och CHOKLAD på fredag. Hmmm, det var någonting mer...just ja, se film! (Filmen var inte lika väsentlig som allt det andra, oops! ;)

På väg hem så fick jag mess av Julls. Någonting om att hon ville låna min kamera.
Jag hade lite svårt att göra två saker samtidigt. Både gå och skriva. Vantarna ville inte riktigt samarbeta med tangenterna än mindre med touch-funktionen...

Men tänkte INTE stanna, ta av mig vantarna OCH riskera att bli uppäten av en varulv!
Så stegade vidare, det började gå lite trögt, men fortsatte pulsa. Sen när jag var klar så hade jag lämnat Matildas infart, gått rakt över vägen och in på en (oplogad!) skogsväg. Aaaah! Hur blev det SÅ mörkt, blev spurt tillbaka!
(Hoppas min långa arbetsdag har något med min förvirring att göra, annars är jag själv nog den största faran någonsin!)

25års fest, Grattis Emanuel!

Det hyschades, planerades och ljögs för att BigBro inte skulle ana någonting... Låter bilderna tala för sig!

Grattis Emanuel!




















Fylleblogginlägg

Blogg, blogg, blogg OCH blogg! Sådär ja :)

Lördag

Hann med bussen, allt tack vare min ängel! Tack Julls :)

Väl hemma hos Lisa så blev det inte fullt så mycket skitsnack som vanliga fall (tecken på medkänsla? Vem hade trott det om oss?) Vi drack vin och njöt choklad. Emilia (Lisas barndomsvän) kom förbi, antagligen sista gången innan hennes flytt till stockholm och plugg.
Senare kom även BigBro, senare gick vi på Olles (resten i gänget tyckte nog att vi just kommit, då jag ville hem, oops) Kollade nattbussar, BigBro och jag skyndade till bussen. Väl framme fanns det inget buss. Nämen? Ingen tid närmast timmen heller? Va?!

Big: "Hö  hö  hö, oj såg visst fel, den gick visst nyss..."

Men lika glada var vi för det, med promenad 2km i -10 är ju bara uppfriskande. NOT!
(trots detta är alla fingrar kvar, ömmar endast i tårna idag! :)







(Inte det roligast bilderna, men kan bero på objekten :P)

Puss!

En gång till!

Nu blir det så här IGEN!

Aaarg! Emmy kommer på att hon i sista minut ska åka till stan om en timme. Men först duscha, klä på sig (har hört att det är bäst så),käka och packa inför träning imorgon. Varför blir det alltid såååå stressigt?! :(

När jag blir stor ska jag bli icke-stressare!

Jobb = Utlägga av skolbarnen

Imorse efter 07.00, så hämtar jag upp de första skolbarnen. I väntan på hennes syskon så berättar flickan att hon fått ett till kusinbarn. Ska tillägga att jag inte riktigt var så intresserad av samtalet, till att börja med...

Flickan: "Titta här Emmy, mitt kusinbarn!"

Hon visar en suddig mobilbild.

Jag: "Jaa men du vad kul. Vad heter hon/han?"

Hon: "Wilmer, vi var och hälsade på dem förra veckan och han är jättesöt! Fick byta blöja och vet du vad Emmy?!"

Jag: "Nej vaddå?"

Hon: "Han har en jättestor PUNG! Verkligen enorm, inte som min lillebrors. Alltså ENORM Emmy!!"

Pling! Så blev jag både obekväm och klarvaken!

Ha en trevlig fredag allihopa!

Nyårslöftes problem

Hur ska detta gå?!

Bestämde efter nyår att endast dricka måttliga mängder alkohol (dvs noll, för annars brakar det iväg direkt :o)

Träffade dock Partypinglan No.1, i tisdags och direkt, DIREKT började det planeras inför helgen. Började sansat med:

E:"Bio på fredag eller mysig hemmakväll?"
L: "Ja varför inte Mami är inte hemma, så vi kan vara här"

Men sen bara minuten efter, vad kommer ut ur min mun just då vi skiljs?!

E:"Aa men det blir jättebra! Då tar vi en öl och ser var det slutar"

BANG! Så stängdes dörren, vi skiljdes och mitt nyårslöfte kommer skita sig rejält...

Men jag är inte själv... Tack Lisa för att du drar ner mig i träsket, Me like!! :D

http://et.elc.ee/img/hg_cocktail_2.jpg

Äntilgen

Jobbar idag, första gången sedan Julafton. Känns bra att få göra nytta och tjäna pengar...Inte bara spendera dem!

Tycker att skolbarnen jag skjutsar är sååå söta (kan bero på att jag bara behöver umgås med dem 30min ;)

För de som känner mig vet ju mitt förhållande till barn...

12 Januari

  • Upp, buss, stan, hälsa på Eve, strålande tänder!
  • Gå, hitta Lisa (inte alltid så lätt), hitta Jennika (lätt! ;)
  • Åka runt i Mercedes, uppstressad, "utsläppt", nerstressad och mätt på Up2
  • Hälsa på Eve (igen), hitta åt BigBro/Strollan och min väska!
  • Buss, Robertsfors, handla, träffa Sis's, bada, käka
  • Hem och här kommer det bäst, fått hem både film och klänning i brevlådan! :)
  • God natt!

Oseriöst tandläkarbesök

Sitter och tar igen mig i Lisas lägenhet, efter ett tokroligt och spännande tandläkarbesök, hos blivande tandhygenisten Eve!

Det undersöktes, tjuvlyssnades, smögs och skrattades. Jag är inte rätt person för att sitta seriöst i en tandläkarstol och var tyst... Det blir inte bättre om man har rosagegga runt hela munnen, och tandläkarläraren hänger över axeln. Men gaddarna blev blänkande och rena, tack Eve :)


11 Januari

Är blek, trött och jobblös för tillfället...  Dock inte lat men ack så uttråkad, springer och promenerar dagarna i ända. Får sluta med det också då skorna gick sönder idag :(

Jag och JulleBull tänkte oss utomlands för avkoppling inom en snar framtid, en vecka där solen steker. Vill DU följa med, håller vårat tempo och har dålig humor? Hör av Dig så bokar vi tillsammans! :)

Allt är inte guld som glimmar... Eller barn som lyder

Har lärt mig idag att man skall var ytterst försiktig med vad man säger, speciellt då småbarn är i samma rum...

Min underbara systerdotter Felicia har en stark egen vilja, trots hennes ynka 2 1/2år här på jorden.

Snövit

Hon lekte en dag med sin lastbil hemma på köksgolvet. Mamma, Frida, kikade på och det såg inte riktigt ut att gå som lilla Felicia ville att det skulle... Felicia biter ihop och försöker igen. Det blir tyst. Sedan kommer ett argt, frustrerat men sammanbitet: "Satan!"

Ooops! Någon pappa som känner sig skyldig? ;)

Värmen har återvänt!

Idag är det endast -2grader och sol! (inte bakis denna helg ;)

"Snövit" (Felicia, min systerdotter) ringde och sa att Vi skulle till backen och göra snöänglar. Skyndade mig hem till Mami&Papi, där hela familjen satt och åt frukost! Lite besviken, men packade varmchoklad, ostmackor och madrass... Sedan var alla klara att gå ut i det fina vädret :)

Kusin kom med den stackars "Trappern" och körde upp ett madrasspår som vi kunde åka i och sedan bar det iväg. Den mest körglada var faktiskt Mami som inte ens ville pausa för varmchoklad (!!!) utan fortsatte nästan till det oändliga.


Senare spottade jag och JulleBull oss i händerna och tänkte att; "utför dessa höga klippor skulle någon ha hoppat...Varför inte Vi?!" Fram med kameran, 3m ansats och sedan bar det av. Först JulleBull, sedan jag. Jag landade dock rakt på ett stenrös... Inte så bra, men nog så roligt!

(Alla barn, kolla FÖRE var du hoppar)



(Emmy goes Grinch/Vampire)



Jag vill

  • Resa! (otippat?) Resa till Frankrike, cykla runt vingårdarna i bergen och försöka undvika dikena. Vandra i Schweiz, och som jag vill till södra Afrika!


  • Någon gång då tid finns ska jag köpa mig en vän och följeslagare!

(Detta är Liza, mamma till min blivande chow!)

  • Men framför allt skulle jag vilja veta vad jag vill med livet. Vet varken ut eller in. Om det ska pluggas, jobbas, resas, flyttas... Vad lätt det hade varit om man inte hade en frivilja, kan ju inte ens bestämma smak på min Magnumglass! Arrgh, så less...




Leos Lekland

Idag åkte Fam. Bäckström/Wiklund och Fam. Johansson (jag och JulleBull följde med av bara farten) till Leos Lekland i Skellefteå. Vilket ställe!
Det var rutschkanor, bollhav, luftslott, nätgångar, tunnlar på 3m höjd, studsmattor och massa mer. Jag och JulleBull var nästan ivrigare än alla hundra barn som vistades där, så ivriga att vi (eller var det kanske bara jag?) tog satts och hoppade utför den gigantiska, luftfyllda rutschkanan! Det bar av i en väldig fart, med studs. Flög en meter rakt upp, upp på nästa kulle för att landa på golvet. Ryggen kraschade med kul var det! :)

Efter första lekomgången så var det lunch. Vi ställde oss i kö, så som man bör göra. Då en kvinna helt plötsligt kommer och tränger sig före oss. Jag och JulleBull tittar på varandra, men kvinnan börjar lasta upp två brickor för att ta för sig mat medan hon konvenserar med sin värdinna. Vi sa ingenting för hennes hållning sa allt om henne...
"Jag är tjock, mamma och less på detta lekland!!!" Tips, bråka INTE med en hungrig mamma. 

Vi alla fick våran mat till slut :)


Julen 2009

Hade telefonpassning (för taxi) på Julafton. Aldrig mer. Men trots det så hade familjen W helt underbart kul, mycket wilda skratt ;)



(Redan vid spisen sätter BigBro ribban, enligt mig så vann han,lätt!)








 


 

Taa Daaah, vinnaren!! I love :D


Vackert ska det vara

Trots sovmorgon blev det både promenad, löpning och lite styrka. Sket fullständigt i att man inte skall träna dagen efter...Får se om döden hälsar på?

Så här fint var det i alla fall idag!


Liten fest

Igår kom Bgm-grabbarna och hälsade på mig, Julia och Emelie i Flarken. Kvällen innehöll kortspelet "blåsfisken" med SMS-straff (tyvärr inte några pinsamheter).
Senare kom halva styrkan på att de ville till Skellefteå, så det blev en snabbvisit på"olles" sedan Shell.
Hem 04.00. Jag och Jullebull sa när vi skildes; "ska sova minst till 13.00 imorgon!"

BigBro ringde dock kl 09.00 och skulle ha mig att åka bräda... Somnade om vaknade 13.03, stolt! :)
Blev dock lite besviken då tempen visade -6 och sol. Men vad går upp emot en skönhetssömn? 

Ja, ja, JA! Jag vet, -6 grader och en halv meter pudersnö bräcker det mest! Synd Emmy...
:(





Hade inte fler bilder från kvällen


Endast 364 dagar kvar...

på detta dravel!

Trots allt snöande och minus graderna ser jag ljuset... får hem klädkedjornas vårkataloger, det är alltså VÅR!


Nyår 2009

Kvällen innehöll; skitsnack syskon emellan, guitar hero, öl/asti/cider och tappade, snöiga cigarrer. Trots detta glatt humör vid tolvslaget!

Kvällen innehöll; skitsnack syskon emellan, guitar hero, öl/asti/cider och tappade, snöiga cigarrer. Trots detta glatt humör vid tolvslaget!


Välkommen till min nya blogg!

Denna blogg blev till pga av:

  1. 1/2- 1meter djup pudersnö. (1 1/2meter i dikena/skogen)
  2. 35minuters snölöpning i en stad, utan lokalkännedom.
  3. En förbannat sur busschaufför som vägrade släppa in mig, trots mitt snöiga yttre.
  4. Allt detta ledde till 2h väntan. Blöt, bakis och anfådd.

Efter detta trauma tänker jag blogga 1år framöver, trots att jag inte gillar det...inte alls!

Så Gott Nytt År på Er, med denna början känner jag att 2010 inte kan bli annat än...fantastiskt?!

Puss, Emmy


RSS 2.0